UPSC

En till WordPress-webbplats

Om mig

Jag som driver den här bloggen heter karl, och var tidigare inblandad i Umeå Plant Science Center, en ledande forskningsinstitution med inriktning på växter. Tiden vid Umeå Plant Science Center ligger dock bakom mig nu, även om jag saknar den ständigt. Mitt intresse för växter, och naturen i största allmänhet, har jag fortfarande kvar. Jag hänger kanske inte med riktigt lika bra inom det allra senaste, men gör ändå så gott jag kan för att hålla mig uppdaterad. Växter är nämligen något som fascinerat mig så länge jag kan minnas, och ju mer jag lärde mig, desto starkare blev mitt intresse. Många förstår nog inte riktigt hur intressanta, spännande och ”konstiga” växter är.

Därför är ett av målen med den här bloggen att skriva om spännande och intressanta saker från växternas värld på ett sätt som riktar sig till den breda massan. Det kommer inte att handla om akademiska texter – den som är intresserad av sådant vet var hen ska leta – utan om ett mer lättläst format. Dock fortfarande med målet att vara informativ och korrekt. Några felaktigheter vill jag inte sprida, och skulle något sådant slippa igenom vore jag tacksam om kunniga läsare hörde av sig. Jag blir inte alls arg om någon rättar mig när jag har fel, som vissa andra. Tvärtom, jag blir glad när mitt kunskapsförråd bättras på, och jag vill inte gå omkring med vanföreställningar.

Men självklart är det inte bara växter som intresserar mig, och jag kommer nog att skriva ett och annat om andra saker också. Det här är ju ingen professionell blogg, utan en som är tänkt att vara privat och personlig, där jag kan skriva vad jag vill. Den som bara är intresserad av mina skriverier om natur och växtlighet är helt fri att hoppa över dessa texter.

Slutligen så är jag just nu i färd med att flytta till en ny lägenhet, så det är ett kanske inte helt väl valt tillfälle att börja blogga. Men jag fick idén, och tycker inte om att skjuta upp saker och ting till morgondagen, alldeles oavsett om det betyder mer arbete.

Välkommen, och hoppas att ni kommer att trivas här!