UPSC

En till WordPress-webbplats

Många inspireras av naturen

Det är ingen hemlighet att naturen många gånger är det som ger oss den bästa formen av inspiration. Det är ur naturen som de flesta hämtar känsla och passion, och det spelar faktiskt ingen roll om man är författare, designer, forskare eller vad som helst, alla har en gemensam sak i naturen och det finns alltid olika delar som inspirerar vissa mer än andra. Men vår natur är viktig för oss, inte enbart ur en kreativ synpunkt, utan också när det gäller vår överlevnad. Jag tror kanske att det är det som många gånger ligger till grund för att vi låter oss inspireras så mycket som vi gör av naturen – vi vet helt enkelt vad mycket det gör för oss och hur viktig den är för vår överlevnad.

Smycken – kanske det mest inspirerade
Jag vet inte om ni har tänkt på det, men faktum är att våra smycken är de accessoarer som kanske mest har blivit formgivna och designade med naturen i åtanke. Det är väldigt ofta som smyckesdesigners försöker återskapa naturen i olika former av smycken, där de använder sig av olika metaller, ädelstenar och former för att ge sin bild av hur naturen ser ut. Det är riktigt kul att se så många olika typer av smyckesdesigner, eftersom att det inte enbart ger oss ytterligare en bild av vår natur, det ger oss en unik synvinkel på den naturen som designern upplever och det är något vi ska bevara. Människors unika upplevelser av naturen är viktiga att berätta om och respektera. Att smycken sedan också har blivit populärt att använda sig av är lätt att förstå. Smycken, tillika naturen, är delar som vi människor tycker är väldigt vackra.

När jag kollar runt om nätet och letar efter lämpliga och passande smycken så brukar jag ofta landa på Blingit. Det är en sida med ett enormt utbud av olika smycken, och det är många gånger precis som jag har beskrivit ovan – de är inspirerade av naturen. Några som jag verkligen har fastnat för på den sidan är Edblad. Det är ett märke som perfekt representerar det jag har varit inne på, nämligen naturinkännande inspiration som sedan får ett uttryck i det som är Edblads smycken – kika på Blingit så får ni se!

Ta tillvara på naturen
Även om det är så att dessa smycken är beständiga så behöver inspirationen till dem bevaras. Det kommer aldrig att sluta väl om inte vi ser till att vår dagliga inspiration försvinner. Det är inte bra för vår hälsa och det är inte bra för vår kreativitet, och skulle vi fortsätta som vi gör idag så kan vi räkna med att vi har en sämre värld i framtiden. Ta tillvara på din natur och uppmana andra att också göra det. Det kommer vi alla att tjäna på i slutändan.


Leave a Reply

Your email address will not be published.