UPSC

En till WordPress-webbplats

Rejäla skor till hösten och vintern

Ett riktigt naturintresse kräver bra kläder, och speciellt skodon. Nu när hösten är här och vintern närmar sig så blir det mer uppenbart än någonsin. Själv är jag noggrann med vad jag sätter på fötterna och satsar alltid på kvalitet, även om priset blir högre. Det kommer ju att löna sig i längden, eftersom skor och stövlar som kostar lite extra också kommer att hålla mycket längre. Ett par billiga skor kanske håller ett år eller två (och under andra året så kommer de garanterat att börja läcka). Kvalitetsskor och stövlar däremot kan hålla fem, tio år och till och med mer. De betalar sig med andra ord snabbt.

Dessutom har de då fördelen att de håller torrt. Visst förstår jag att många inte har råd att köpa dyra skor, och det är lite sorgligt. Den som är fattig kommer alltså att få köpa nya skor varje eller vartannat år medan den som är rik inte behöver köpa oftare än vart tionde. Och dessutom: den som är fattig och köper dåliga skor kommer fortfarande att vara kall och våt om fötterna! Nu måste jag erkänna att det här inte är någonting jag kommit på själv, utan jag stal det från Terry Pratchetts roman ”Men at Arms”, men det gör det inte sämre eller mindre sant.

Nya sköna skor
Nu har jag det ju så pass bra att jag har råd att köpa kvalitetsskor, vilket jag också givetvis gör. Men även skor av hög kvalitet slits ju, och efter många år och flitigt användande så är det så dags för nya skor. Under letandet efter nya skor för hösten och vintern så hittade jag en riktig pärla, kängorna ”Sievi Alaska Thermo XL S3HRO” som definitivt inte är billiga men som jag direkt insåg att jag måste ha. Förutom att de är tillverkade för att hålla värmen maximalt bra så har de också ett inbyggt värmesystem som garanterar att man håller sig varm om fötterna hela dagen, oavsett hur kallt det blir. Spännande, och ingenting som jag sett tidigare eller ens tänkt på. Men det är klart, det är länge sedan jag senast köpte vinterskor och utvecklingen går ju framåt.

Jag köpte skorna från Bygghemma.se och även om det inte var billigt (det är bland deras dyraste skor), så var det ändå inte så dyrt som man skulle kunna befara. Strax över 3 000 kronor kostade de men det känns det helt klart som om det kan vara värt för att slippa frysa om fötterna många vintrar framåt.


Leave a Reply

Your email address will not be published.